0575 − 469 872

Specialisaties

Voeten en diabetes:Specialisaties
Wie diabetes heeft, kan met late complicaties te maken krijgen, zoals beschadigingen van het zenuwstelsel en/of aantasting van de bloedvaten. Dit kan leiden tot een verminderd gevoel in de voeten, waardoor u pijn of warmte minder of in het geheel niet meer voelt. Hierdoor is er een grotere kans op infecties of wondjes van de voeten. Omdat de genezing van wondjes vaak moeizamer verloopt, is er kans op complicaties, de diabetische voet genoemd. Het is dan ook verstandig uw voeten dagelijks te controleren en te laten verzorgen door een voetverzorger met de aantekening "diabetische voet"

Voeten en reuma:
Mensen met reuma ontdekken hoe belangrijk hun voeten zijn: 70-80% krijgt voetklachten. Door de ziekte krijgen de voeten vaak een andere vorm. Hierdoor passen normale schoenen niet meer en kan het lopen pijn doen. Het is dan ook van groot belang dat juist veel aandacht wordt besteed aan de verzorging van deze voeten, om zodoende complicaties in de vorm van wondjes, vergroeiïngen of onstekingen te voorkomen. Het is dan ook verstandig uw voeten dagelijks te controleren en te laten verzorgen door een voetverzorger met de aantekening "reumatische voet".

Schimmeldiagnostiek:
Wel of geen schimmelnagel/schimmelhuid.....
Soms is het moeilijk om met het blote oog, door huisarts of pedicure, vast te stellen of het om een schimmel gaat. Het kan namelijk ook een bacterie, psoriasis etc. betreffen.

Code van de voetverzorger:
Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieu.

Cosmetische voetverzorging:
Een verwenbehandeling van de voeten, bestaande uit een voetbad, een scrub (peeling), voetmasker en een voet- en onderbeenmassage.

Harsen:
Voor het verwijderen van (overmatige) beharing. Door de techniek goed te beheersen is deze behandeling nauwelijks pijnlijk te noemen. Voordeel is dat de haren gemiddeld 4-6 weken wegblijven.